Organisatie

Organisatie

Het bestuur Visser-II van de Jonge Democraten Groningen is het 38ste bestuur van de afdeling en is als volgt geconstitueerd:

Voorzitter: Johan Visser

Mijn naam is Johan Visser. Ik ben geboren in Groningen en ben hier, na een aantal omzwervingen door de rest van het land, ook weer teruggekeerd. Ik zit nu in het derde jaar van de studie Nederlands Recht aan de RuG en ben sinds enige tijd lid van de Jonge Democraten. Via de werkgroep Democratie ben ik in korte tijd van een slapende supporter naar een actief lid geëvolueerd. Het afgelopen jaar heb ik in de functie als Commissaris Politiek de mogelijkheid gehad om mij actief bezig te houden met het sociaal-liberale gedachtengoed van onze vereniging. De functie van Voorzitter stelt mij nog meer in staat om hier actief mee aan de slag te gaan. Hiernaast ondersteun ik de vereniging met contacten naar buiten, sta ik de pers te woord en ben ik de aanvoerder van het bestuur.

E-mail: voorzitter@jdgroningen.nl

Telefoon: 06 57591918

Algemeen Secretaris: Matt Veerkamp

Ik ben Matt Veerkamp, BA student International Relations and International Organization aan de RUG. Zomer 2016 wilde ik lid worden van D66, en toen werd ik ook maar meteen lid van de JD. Ik wilde na enkele maanden graag actiever worden, en die kans hebben de leden me gegeven. Naast mijn werk voor de JD ben ik actief als voorzitter van het Platform Internationalisering van D66 Groningen. Binnen het bestuur ben ik verantwoordelijk voor het administratieve werk, het bijhouden van de website, het contact met de leden en het notuleren tijdens vergaderingen.

E-mail: secretaris@jdgroningen.nl

Telefoon: 06 27902538

Penningmeester: Jelke Take

In de jaren vijftig kwam er voor het eerst een boek van nijntje uit, naar het verhaal dat Dick Bruna zijn destijds één jaar oude zoontje vertelde over een konijntje dat ze eerder die dag in de duinen van Egmond aan Zee hadden gezien. Andere bronnen geven aan dat nijntje is gebaseerd op het pluchen konijn van Bruna's zoon.

Nijntje werd op een basale manier getekend, met enkele lijnen en grotendeels in de primaire kleuren met dikke kaderlijnen. Een nijntjeboek bevatte vierentwintig pagina's, met op elke rechterpagina een tekening en op elke linkerpagina vier regels vers. De boeken werden in een klein formaat gedrukt, omdat Bruna het belangrijk vond dat bij zijn beoogde publiek het gevoel werd gewekt dat de werkjes voor hén gemaakt waren, en niet voor hun ouders.

E-mail: penningmeester@jdgroningen.nl

Telefoon: 06 23184624

Commissaris Politiek: Marlies Buitendijk

Mijn naam is Marlies Buitendijk, 24 jaar en geboren en getogen Stadjer. Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn studie Geneeskunde. In november vorig jaar ben ik lid geworden bij de Jonge Democraten, waarbij ik mij direct heb aangesloten bij de Actualiteitencommissie. Daarnaast waren op dat moment ook de voorbereidingen voor het Wintercongres in volle gang. Dus viel ik met mijn neus in de boter; ik mocht een motie schrijven én mee naar het congres. Moties schrijven, debatteren en op deze manier actief politiek bedrijven, deed mijn hart sneller kloppen.

Ik ben verantwoordelijk voor de werkgroepen en alle organisatie rondom het congres. Ik hoop dan ook samen met jullie sterke en kritische moties te schrijven voor het aankomend Zomercongres. Dus als je vragen hebt of informatie wil of met iemand in debat wil gaan; mail me/ bel me/ app me of (wat ik het leukst vind) spreek me aan.

E-mail: politiek@jdgroningen.nl

Telefoon: 06 11408066

Commissaris Organisatie: Iris van der Weide

Mijn naam is Iris van der Weide en ik ben geboren in Emmen. Ik woon nu bijna 4 jaar in het mooie Groningen. Ik doe de toneel opleiding aan het ROC Noorderpoort en ben 2 jaar lid van de Jonge Democraten. Ik ben altijd wel nieuwsgierig geweest naar de politiek en heb twee jaar geleden de stap gezet. Ik voelde me gelijk thuis bij de Jonge Democraten en dit gevoel wil ik graag overbrengen aan de nieuwe leden. Na iets meer dan een half jaar alleen op de vaste JD avonden aanwezig te zijn wilde ik wel iets organiseren en zo kwam ik terecht bij de Actualiteitencommissie. Ik wilde meer uit mijn lidmaatschap halen en besloot mijn kandidaat te stellen voor het bestuur.  Ik heb nu een jaar lang de functie Commissaris Promotie vervuld maar het wordt tijd voor iets anders. Ik wil de komende tijd meer avonden gaan organiseren bij de Jonge Democraten. Dit kan ik het beste doen in de functie Commissaris Organisatie. 

E-mail: organisatie@jdgroningen.nl

Telefoon: 06 41745458

Commissaris Promotie: Nadine Nouwens

Mijn naam is Nadine Nouwens, 23 jaar en  woonachtig in Groningen. Ik studeer verpleegkunde aan het Noorderpoort college. Daarnaast ben ik ook algemeen lid in de centrale studentenraad. Binnen het bestuur vervul ik met veel plezier de functie promotie. Als je bijvoorbeeld een keer wilt aanschuiven bij een evenement of leuke ideeën hebt qua sprekers, kan je altijd contact met mij opnemen. Het werven van nieuwe leden en het actief krijgen van leden is voor mij erg belangrijk dit jaar.

E-mail: promotie@jdgroningen.nl

Telefoon: 0642024777


 

Nieuws

KEI-week 2017 met JD Groningen

Één van de leukste feesten van Groningen is weer in zicht: de KEI-week. Ook de Jonge Democraten zijn hierbij aanwezig. Hieronder het overzicht met activiteiten waar wij als JD bij aanwezig zijn. Vo...

Lees meer...

Weblog

Twinning Edinburgh

Op 28 april begon ons avontuur naar Edinburg, de hoofdstad van Schotland. Schotland is, in ieder geval op dit moment, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Met dank aan de organisatorische vaardig...

Lees meer...

dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
dinsdag 03 oktober 20:00
Lokale Democratie - Democratie 2.0? - Groningen
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten