#

Commissies

Commissies

Naast je politieke vaardigheden ontwikkelen in een werkgroep bestaat er bij de Jonge Democraten ook de mogelijkheid om je organisatorische vaardigheden te ontwikkelen binnen een commissie. Een commissie komt op vast basis bij elkaar en kan tal van zaken organiseren, van reizen tot lezingen en feestjes. Wil je een keer kijken bij deze commissie of zelf een commissie oprichten? Stuur dan een mailtje naar de Commissaris Organisatie Bart Hendriks (organisatie@jdgroningen.nl), die verantwoordelijk is voor de gang van zaken bij de commissies.

De activiteitencommissie

Elke dinsdag is er bij de JD Groningen weer een mooie activiteit te bezoeken. Meestal worden deze activiteiten georganiseerd door het bestuur, maar één keer per maand wordt deze taak overgenomen door de activiteitencommissie. De actualiteitencommissie bestaat uit een groep enthousiaste leden die maandelijks, onafhankelijk van het bestuur, een activiteit organiseert over een actueel onderwerp. De actualiteitencommissie heeft activiteiten georganiseerd over zeer uiteenlopende onderwerpen zoals een debat over sport, een avond over federaal Europa, maar bijvoorbeeld ook het jaarlijkse kerstdiner. Heb jij goede ideeën over hoe je dit soort onderwerpen kan inrichten of wil je gewoon een keertje meedenken? Meld je dan bij de activiteitencommissie

Voorzitter: Iris van der Weide

De commissie internationaal

Internationaal denken en handelen is voor de JD erg belangrijk. Om te zorgen dat jongeren in Europa met elkaar in contact kunnen blijven om van gedachten te wisselen staan de Jonge Democraten vooraan bij internationale congressen en uitwisselingsprojecten. De commissie internationaal zet zich in om de banden met vergelijkbare Europese politieke jongerenorganisatie te behouden en te verbeteren via uitwisselingen, Twinnings en excursies. Ben jij geïnteresseerd in politiek buiten de landsgrenzen of wil jij je inzetten voor een sterk internationaal netwerk van jonge sociaal-liberalen? Word dan lid van de commissie internationaal!

Voorzitter: Jurre Duijf

De Promotiecommissie

Deze commissie is momenteel in oprichting. Wil je de vereniging naar buiten toe promoten, en jezelf leren ontwikkelen? Neem dan contact op met promotie@jdgroningen.nl.

De redactie Open & Bloot

De Open & Bloot is jarenlang ons verenigingsblad geweest en heeft in het voorjaar van 2015 haar wederopstanding gemaakt. Het blad promoot de interne zaken en is verantwoordelijk voor het uitzoeken van de interessante feiten rondom de Groningse JD'er. Door haar jonge bestaan is actief worden in de redactie een mooie aangelegenheid voor creatieve vormgevers en schrijvers om hun kunsten te vertonen. Actief worden? meld je aan via promotie@jdgroningen.nl