#

VVD-jongeren streven een onhoudbare fantasie na

28 Nov 2017

Recentelijk bracht de JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, naar buiten dat het toekomst zag in de plannen voor een Formule 1-evenement op het circuit in Assen. De JOVD hoopt hiermee een impuls te geven aan de aantrekkelijkheid van het Noorden zodat jongeren hier hun toekomst willen opbouwen. De Jonge Democraten zijn echter van mening dat deze denkwijze surrealistisch en buiten het gebruikelijke karakter is van de normaal spaarzame liberalen.

Volgens de directeur van het circuit in Assen kost het jaarlijks 20 miljoen euro om een Formule 1-race in Nederland te laten rijden. Daarboven zijn er kosten gemoeid met de uitbreiding, het onderhoud en de exploitatie van het circuit in Assen. Dit staat volgens de JOVD tegenover een impuls aan de horecaomzet en hotelovernachtingen in de regio. Echter, dit zal de vele miljoenen euro’s aan investeringen niet kunnen inhalen en daarmee doet de JOVD een beroep op een subsidiegift van de gemeente. Hiermee maken de VVD-jongeren een karakterbreuk met hun normaal ondernemende gedachtegoed zoals bij vliegveld Eelde, iets waar de Jonge Democraten en de JOVD elkaar juist goed konden vinden.

Naast het onzuivere financiële plaatje claimt mevrouw Haarman, voorzitter van de JOVD Groningen, dat dit een oplossing moet bieden voor het gebrek aan aantrekkingskracht van de regio. De Jonge Democraten zijn echter van mening dat een driedaags race-evenement niet voldoende impact kan hebben. Voorzitter van de D66-jongeren, Matt Veerkamp, is daarom ook verbaasd: “Het Noorden is niet op zoek naar een economische onenightstand; er moet een structurele oplossing gevonden worden om jongeren een kans te geven op werk in het Noorden.”

De Jonge Democraten doen daarom ook een beroep op de Noordelijke gemeenten om het hoofd koel te houden in de hype rondom het succes van Max Verstappen. Een Formule 1-evenement sluiten ze niet uit. Echter, deze zal puur door het bedrijfsleven moeten gedragen worden. De jongeren roepen tot slot op om het Noorden duurzaam aantrekkelijk te maken door bijvoorbeeld te investeren in een snelle infrastructuur met de Randstad en Duitsland. Daar liggen de echte kansen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdelingsvoorzitter Matt Veerkamp: voorzitter@jdgroningen.nl of 06 27902538.

Categorie: Nieuws Weblog