#

Motivatie Thomas Hoekstra

14 Jun 2019

Beste Democraten,

Ik wil mij bij deze graag kandideren voor de functie van Commissaris Politiek in het komende bestuur (voor een half jaar). Het is nu ongeveer twee jaar geleden, op de verkiezings AAV van Veerkamp I, dat ik voor het eerst bij de Jonge Democraten in Groningen aan tafel schoof. De interessante activiteiten, de ruimte voor debat en het meest belangrijke de gezelligheid heeft mij sindsdien altijd laten terugkomen. Deze ervaring motiveert me om me het komende half jaar volledig in te zetten voor de JD Groningen, en om samen met het nieuwe bestuur deze termijn tot een succes te maken.

De afgelopen jaren heb ik al ervaring opgedaan zowel in fractie als in bestuurs verband. Zo ben ik bestuurslid, programma commissielid en steunfractielid geweest bij D66 Hoogeveen en heb ik een jaar zitting genomen in de faculteitsraad namens Letteren Vooruit. Deze functies hebben mij inzicht gegeven hoe politiek en bestuur werken en hebben mij een bescheiden netwerk gegeven in het noorden van het land (met name geconcentreerd in Drenthe).

Als Commissaris Politiek wil ik de politieke activiteiten van mijn voorganger graag voortzetten en verder op willen bouwen waar mogelijk. Ik wil doorgaan met het onder de aandacht brengen van onderwerpen uit bijvoorbeeld het nieuwe regionale programma zowel intern bij de JD als bij externe partijen. Hiervoor ben ik bereid om persberichten te schrijven, (ludieke) acties te organiseren, helpen om amendementen/moties van de grond te krijgen, en om voor deze onderwerpen activiteiten te organiseren op de dinsdagavond.

Categorie: Nieuws Weblog