#

Motivatie Puck Rouffaer

14 Jun 2019

Lieve Groningse JD’ers,

Bij deze stel ik me graag kandidaat voor de functie voorzitter van de JD Groningen. Het lijkt me daarom wel zo gepast om me even voor te stellen: mijn naam is Puck Rouffaer, ik ben negentien jaar en ik studeer geschiedenis aan de RUG. Drie jaar geleden werd ik voor het eerst actief bij de JD. Sindsdien ben ik met groot plezier en in verschillende hoedanigheden actief geweest bij de vereniging, eerst in Amsterdam, en nu, met zo mogelijk nog meer genoegen, in het schone Groningen. Omdat ik zo genoten heb van de afgelopen jaren, zou ik nu graag, met jullie steun, de volgende stap naar het voorzitterschap zetten.

Ik ben me ervan bewust dat dat een grote stap is, die veel verantwoordelijkheidsgevoel vergt. Als voorzitter zou ik sterk gemotiveerd zijn om die verantwoordelijkheid te dragen en Groningen zo inclusief en verwelkomend mogelijk te maken. De belangrijkste taak van een bestuur is naar mijn mening namelijk de boel een levendige en gezellige vereniging te houden waar iedereen zich thuis voelt. Of je nu al zes keer op een rij congresvoorzitter bent geweest, of net voor de eerste keer komt kijken.

Daarom lijkt  het me belangrijk als bestuur concreet te werken aan ledenbinding, en veel tijd te besteden aan de vraag hoe je de afdeling laagdrempelig genoeg houdt voor nieuwe leden, en tegelijkertijd vernieuwend en uitdagend genoeg voor oude rotten (zonder namen te noemen). Verder zou ik met een nieuw bestuur graag werken aan het organiseren van meer op de politieke inhoud gerichte activiteiten. Want ik geloof er uiteindelijk in dat dat de kerntaak van de JD moet zijn: jongeren een kans bieden betrokken te zijn bij de politiek, in welke vorm ze dat ook willen. Hoewel er natuurlijk genoeg ruimte moet blijven voor wat minder politieke activiteiten: daar is onze afdeling nu eenmaal te gezellig voor.

Ten slotte denk ik over een aantal kwaliteiten te bezitten die mij geschikt maken voor deze functie: ik ben goed in staat het overzicht te houden en het hoofd koel te houden in stressvolle situaties. Ik ben goed in staat samen te werken en de orde te bewaren wanneer de boel uit de hand dreigt te lopen. Ik kijk er, met jullie steun, ontzettend naar uit om samen met een nieuw bestuur de afdeling zo open mogelijk te maken voor nieuwe leden, en alle al wat minder nieuwe leden een vereniging te bieden die politiek-inhoudelijk uitdagend en vernieuwend blijft.

Categorie: Nieuws Weblog