#

Motivatie Michiel van Huizen

13 Jun 2019

Bij deze openbaar ik mijn interesse in de bestuursfunctie Algemeen Secretaris in het (43e) bestuur van de Jonge Democraten (Groningen). Ik zit nog niet lang bij de JD (ongeveer drie maanden), maar heb in de tijd dat ik er lid van ben enorm veel geleerd. Zo heb ik enkele weken geleden de algemene afdelingsvergadering meegemaakt, met daarbij onder meer de behandeling van amendementen en het regionaal politiek programma. Ook ben ik naar verschillende andere inhoudelijke activiteiten geweest, zoals een lobbytraining en avonden van gastsprekers (bijvoorbeeld over diversiteit/inclusiviteit en over de noordelijke krimpgebieden). 

Ik ben louter positief over mijn tijd tot nu toe bij de JD Groningen en zou mijn (en dat van de andere JD'ers) toekomstige periode bij de JD Groningen nog mooier willen maken door Algemeen Secretaris van de JD Groningen te worden. 

 

Hoewel mijn bestuurservaring tamelijk beperkt is (ik heb namelijk nog nooit in een bestuur gezeten), heb ik wel ervaring met verschillende andere extracurriculaire activiteiten en participeer ik daarbij ook in commissies en secties en dergelijke (zoals bij de Rechtswinkel Groningen en de Juridische Faculteitsvereniging Groningen). 

Door mijn ervaring bij het voor en (deels) door studenten gerunde SlimStuderen.nl heb ik mijn typvaardigheid verbeterd tot een niveau waarop deze nog niet reeds was. Dit zou van pas kunnen komen bij een functie als secretaris (namelijk bij het notuleren tijdens vergaderingen). Aan de andere kant is mijn ervaring met bestuursfuncties beperkt, dus de bestuursfunctie als Algemeen Secretaris bij de Jonge Democraten Groningen biedt voor mij een uitstekende kans om ervaring op te doen met besturen en deze ervaring eventueel later te kunnen gebruiken bij een eventuele andere functie binnen de Jonge Democraten (Groningen).

 

Tevens zou ik, evenals jij doet als Algemeen Secretaris, graag als Algemeen Secretaris in contact willen komen (en dit contact behouden) met (nog niet actieve) JD'ers, opdat zij actief worden bij de Jonge Democraten. Ik zou daartoe in staat moeten zijn, daar ik momenteel lid ben van commissies die zich bezig houden met de communicatieve kant van het spectrum, zoals de Commissie Promotie en Marketing van de Rechtswinkel Groningen en de Mediacommissie van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen.

Categorie: Nieuws Weblog