#

Jonge Democraten: "Geen euro naar FC Groningen"

14 Mei 2014

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat FC Groningen een lagere huur wil betalen voor de Euroborg. De club heeft namelijk een tekort op de begroting, en wil dit terugdringen door een lagere huur te betalen. De Jonge Democraten vinden dat de gemeente hier niet in mee moet gaan, aangezien de voetbalclub veel andere manieren heeft om in de kosten te snijden. De belastingbetaler hoeft niet op te draaien voor de tekorten bij een bedrijf, aldus de Jonge Democraten.

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat FC Groningen een lagere huur wil betalen voor de Euroborg. De club heeft namelijk een tekort op de begroting, en wil dit terugdringen door een lagere huur te betalen. De Jonge Democraten vinden dat de gemeente hier niet in mee moet gaan, aangezien de voetbalclub veel andere manieren heeft om in de kosten te snijden. De belastingbetaler hoeft niet op te draaien voor de tekorten bij een bedrijf, aldus de Jonge Democraten. >

Twee maanden geleden was commercieel directeur Robbert Klaver te gast bij een sportdebat georganiseerd door de Jonge Democraten Groningen. Een van de stellingen was of grote sportclubs, zoals FC Groningen, ook subsidie zouden moeten ontvangen van de overheid. De heer Klaver was het niet eens met deze stelling. FC Groningen zou namelijk zeer goed in staat zijn om ‘zijn eigen broek op te houden’. Het tegendeel blijkt nu het geval.

 De Euroborg is een van de redenen waarom FC Groningen zich de afgelopen jaren heeft kunnen ontwikkelen tot een stabiele middenmotor, met uitschieters naar Europees voetbal. Dat is het gevolg van grote investeringen van de gemeente in Euroborg, waarvan de FC de belangrijkste huurder is. Nu FC Groningen zijn eigen begroting niet meer rond krijgt, lijkt de gemeente en daarmee de belastingbetaler voor de problemen op te draaien. Volgens Marjolein Niewijk, voorzitter van de Jonge Democraten Groningen, klopt dit niet. “Een grote voetbalclub als FC Groningen, die tonnen uitgeeft aan de inkoop van spelers, hoeft niet financieel gecompenseerd te worden door de gemeente voor investeringen die slecht uitpakken. Dit geld kan beter besteed worden aan kleinere sportclubs en andere sportvoorzieningen in de stad.”

Categorie: Weblog