Blogpost

Haren, het is mooi west

Groningen 17 januari 2017 - Na de struisvogelpolitiek die Haren bedrijft, lijkt het villadorp nu wakker geschud en mag het zich woensdag aanstaande verdedigen tegen een eventuele herindeling. Zoals door anderen terecht omschreven past Haren ‘ouderwetse dorpspolitiek toe’. De Jonge Democraten vinden dat de herindeling door moet gaan om de toekomstige bestuurskracht van Haren te waarborgen en veranderen daarom alvast het plaatsnaambord bij de rijksstraatweg.

Nu de positie van Haren steeds onhoudbaarder blijkt, lijken de partijen zich in te graven om vervolgens niet meer te onderhandelen. Voor- en tegenstanders mogen zich morgen in de provinciale staten verdedigen. Toch lijkt de herindeling een gelopen wedstrijd. De houdbaarheid van de coalitie in haren is discutabel en deze wringt zich in allerlei bochten en citeren selectief de gepubliceerde rapporten. Context wordt vergeten en er wordt alleen naar de korte termijn gekeken. “Politiek op basis van sentiment en gevoel moet niet de leidraad zijn voor een gezonde gemeente”, aldus afdelingsvoorzitter Johan Visser.

Haren lijkt dit zelf ook in te zien, en is zich bewust van de regionale samenwerking waar ze niet onderuitkan, zoals bijvoorbeeld de grootstedelijke regio Groningen- Assen. Lege uitspraken zoals meer samenwerking met gemeente Tynaarlo op het gebied van afvalbeheer worden lek geprikt, als blijkt dat dit uitbesteed wordt aan gemeente Groningen.

De fusie lijkt onvermijdelijk om Haren gezond te houden, aldus de Jonge Democraten. Haren, het is mooi west.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

Kandidaten 39ste bestuur JD Groningen

Voor het 39ste bestuur van de Groningse Jonge Democraten hebben zich de volgende leden gekandideerd: Matt Veerkamp voor Voorzitter Marc Kooij voor Algemeen Secretaris Jelke Take voor Penningmeeste...

Lees meer...

Weblog

Twinning Edinburgh

Op 28 april begon ons avontuur naar Edinburg, de hoofdstad van Schotland. Schotland is, in ieder geval op dit moment, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Met dank aan de organisatorische vaardig...

Lees meer...

dinsdag 05 september 20:00
Introborrel voor nieuwe (en oude) leden - Groningen
zaterdag 09 september 10:00
Septembercongres - Landelijk
dinsdag 12 september 20:00
In gesprek met... - Groningen
dinsdag 19 september 20:00
Inhamerings-AAV - Groningen
dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Duurzaamheid - Groningen

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten