Blogpost

Haren, het is mooi west

Groningen 17 januari 2017 - Na de struisvogelpolitiek die Haren bedrijft, lijkt het villadorp nu wakker geschud en mag het zich woensdag aanstaande verdedigen tegen een eventuele herindeling. Zoals door anderen terecht omschreven past Haren ‘ouderwetse dorpspolitiek toe’. De Jonge Democraten vinden dat de herindeling door moet gaan om de toekomstige bestuurskracht van Haren te waarborgen en veranderen daarom alvast het plaatsnaambord bij de rijksstraatweg.

Nu de positie van Haren steeds onhoudbaarder blijkt, lijken de partijen zich in te graven om vervolgens niet meer te onderhandelen. Voor- en tegenstanders mogen zich morgen in de provinciale staten verdedigen. Toch lijkt de herindeling een gelopen wedstrijd. De houdbaarheid van de coalitie in haren is discutabel en deze wringt zich in allerlei bochten en citeren selectief de gepubliceerde rapporten. Context wordt vergeten en er wordt alleen naar de korte termijn gekeken. “Politiek op basis van sentiment en gevoel moet niet de leidraad zijn voor een gezonde gemeente”, aldus afdelingsvoorzitter Johan Visser.

Haren lijkt dit zelf ook in te zien, en is zich bewust van de regionale samenwerking waar ze niet onderuitkan, zoals bijvoorbeeld de grootstedelijke regio Groningen- Assen. Lege uitspraken zoals meer samenwerking met gemeente Tynaarlo op het gebied van afvalbeheer worden lek geprikt, als blijkt dat dit uitbesteed wordt aan gemeente Groningen.

De fusie lijkt onvermijdelijk om Haren gezond te houden, aldus de Jonge Democraten. Haren, het is mooi west.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

Nieuws

KEI-week 2017 met JD Groningen

Één van de leukste feesten van Groningen is weer in zicht: de KEI-week. Ook de Jonge Democraten zijn hierbij aanwezig. Hieronder het overzicht met activiteiten waar wij als JD bij aanwezig zijn. Vo...

Lees meer...

Weblog

Twinning Edinburgh

Op 28 april begon ons avontuur naar Edinburg, de hoofdstad van Schotland. Schotland is, in ieder geval op dit moment, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. Met dank aan de organisatorische vaardig...

Lees meer...

dinsdag 26 september 20:00
Actualico - Groningen
vrijdag 29 september 19:00
BBBBB Overijssel - BuitenBubbelBorrel met Bestuur Brongers - Landelijk
dinsdag 03 oktober 20:00
Lokale Democratie - Democratie 2.0? - Groningen
vrijdag 06 oktober 19:00
Kaderweekend - Landelijk
vrijdag 13 oktober 16:30
Kennismakingsborrel - Landelijk
vrijdag 03 november 19:00
BBBB - BlufBorrel Bestuur Brongers - Landelijk
vrijdag 10 november 18:00
Introweekend - Landelijk
zaterdag 25 november 10:00
Day of the Middle East - Landelijk

» Bekijk volledige kalender

Vul hieronder je emailadres in om een link te krijgen waarmee je je aan kunt melden voor de nieuwsbrieven van de Jonge Democraten en waarmee je je abonnementen kunt wijzigen.

» Bekijk eerdere nieuwsbrieven

Twitter

Jonge Democraten Online

FacebookTwitter

© 2017 Jonge Democraten