#

Haren, het is mooi west

18 Jan 2017

Groningen 17 januari 2017 - Na de struisvogelpolitiek die Haren bedrijft, lijkt het villadorp nu wakker geschud en mag het zich woensdag aanstaande verdedigen tegen een eventuele herindeling. Zoals door anderen terecht omschreven past Haren ‘ouderwetse dorpspolitiek toe’. De Jonge Democraten vinden dat de herindeling door moet gaan om de toekomstige bestuurskracht van Haren te waarborgen en veranderen daarom alvast het plaatsnaambord bij de rijksstraatweg.

Nu de positie van Haren steeds onhoudbaarder blijkt, lijken de partijen zich in te graven om vervolgens niet meer te onderhandelen. Voor- en tegenstanders mogen zich morgen in de provinciale staten verdedigen. Toch lijkt de herindeling een gelopen wedstrijd. De houdbaarheid van de coalitie in haren is discutabel en deze wringt zich in allerlei bochten en citeren selectief de gepubliceerde rapporten. Context wordt vergeten en er wordt alleen naar de korte termijn gekeken. “Politiek op basis van sentiment en gevoel moet niet de leidraad zijn voor een gezonde gemeente”, aldus afdelingsvoorzitter Johan Visser.

Haren lijkt dit zelf ook in te zien, en is zich bewust van de regionale samenwerking waar ze niet onderuitkan, zoals bijvoorbeeld de grootstedelijke regio Groningen- Assen. Lege uitspraken zoals meer samenwerking met gemeente Tynaarlo op het gebied van afvalbeheer worden lek geprikt, als blijkt dat dit uitbesteed wordt aan gemeente Groningen.

De fusie lijkt onvermijdelijk om Haren gezond te houden, aldus de Jonge Democraten. Haren, het is mooi west.

Categorie: Nieuws