#

De wereld draait door

05 Okt 2012

Helaas, dit is geen boeiend blog over Matthijs van Nieuwkerk, maar de kern van een boodschap van Sophie in ’t Veld. Zij sprak gisteren bij de avond van D66 en JD over Europa. Dit is haar geparafraseerde uitspraak: ‘De wereld staat niet stil. Soms zou je je ogen willen sluiten wanneer het allemaal begint te duizelen, maar één ding is zeker: je moet meedraaien.’

Helaas, dit is geen boeiend blog over Matthijs van Nieuwkerk, maar de kern van een boodschap van Sophie in ’t Veld. Zij sprak gisteren bij de avond van D66 en JD over Europa. Dit is haar geparafraseerde uitspraak: ‘De wereld staat niet stil. Soms zou je je ogen willen sluiten wanneer het allemaal begint te duizelen, maar één ding is zeker: je moet meedraaien.’ Haar uitspraak leidde tot een interessante en inspirerende avond waarop ze heel mooi dat positieve Europa-geluid uitte. Nog mooier was dat er een boel kritische jongeren waren gekomen om naar haar boodschap te luisteren en haar daarover aan de tand te voelen. Niet alleen zorgden de JD’ers voor de discussie, ook een afgevaardigde van de vakbond sprak over zijn zorgen, maar ook over zijn positieve visie op de EU.

Hoe past Sophie’s uitspraak in deze context? Simpel: ze bracht heel duidelijk naar voren dat wij, als Nederland, niet zonder de EU kunnen. Maar nog belangrijker: dat de EU niet gaat wachten tot Nederland zich dat realiseert. Want de wereld draait door en voor ons, JD’ers, ligt ie aan onze voeten.

Hier ligt meteen de belangrijkste uitdaging voor de JD: welk geluid willen wij de wereld in sturen? Gelukkig zijn de meeste jongeren bij de JD niet vies van een discussie over elk willekeurig onderwerp en zij we niet bang ons ook kritisch op te stellen tegenover “onze moederpartij” D66. Wij, als bestuur van de JD Groningen, proberen zoveel mogelijk momenten te creëren waarop jullie, geïnteresseerden, hierbij betrokken kunnen worden. Hiervoor hebben we een heleboel in petto: lekker laagdrempelig is het Politiek Café (PolCa) waar je onder het genot van drankjes vrij kunt discussiëren over ieder onderwerp. Leuk voor elke JD’er, maar ook een goede gelegenheid om je vrienden ook eens mee te nemen! Ook organiseren we wekelijks een activiteit over uiteenlopende thema’s. Wil je echt eens je zegje doen en meemaken hoe het politiek programma van de JD wordt gevormd, is het landelijk congres van 26 tot en met 28 oktober een mooi moment!

En aankomende dinsdag hebben we een primeur in Groningen want dan is er een werkgroepenavond. Hier zullen verschillende onderwerpen aan bod komen en heb je zelf veel mogelijkheid tot input: wilde je je altijd al eens actief bezig houden met politiek, dan is dit het moment!

Dit is geen propagandapraatje, maar een oproep! De wereld die draait wel, maar zorg ervoor dat het je niet gaat duizelen en draai mee, binnen de JD!

 
 
Categorie: Weblog