#

Bestuursweekend

27 Feb 2012

Nieuw bestuur: nieuw bewind? Vrijdag 17 februari vertrok het nieuwe bestuur van de JD naar Den Haag om daar met zijn allen bestuurstrainingen te volgen en een beleidsplan op te stellen, om een eenstemmig beleid het komend half jaar uit te kunnen voeren. Naast hard gewerkt, werd er natuurlijk ook hard gefeest!

 

 


Op vrijdag 17 februari vertrok ik samen met mijn bestuursleden, die vanuit Groningen al een uur onderweg waren , met de trein naar Den Haag voor een productief maar vooral gezellig bestuursweekend. Om 19:30 kwamen we volbeladen aan op Den Haag centraal van waar we naar het hotel liepen. Na een frisse wandeling van 20 minuten arriveerden we bij ons Hotel. Daarna zijn we de stad in gegaan om een hapje te eten en vervolgens weer terug naar het hotel om de wijnvoorraad van 9 flessen terug te brengen tot 4. Daarna weer de stad in om het nachtleven van Den Haag te verkennen.

Zaterdag hadden we een zeer geslaagde bestuurstraining onder leiding van Bram Fokke en Melanie van der Horst gehad. Als locatie mochten we het partijbureau van D66 gebruiken dat veel achterkamertjes en lange gangen heeft. Het was dus ook even zoeken met maar 1 sleutel naar de juiste deur. Na een kwartier elk slot te hebben uitgeprobeerd hadden we uiteindelijk de juiste deur gevonden. Van te voren hadden we lunch gehaald wat bestond uit 8 broden, 4 pakjes kaas, 4 pakjes schouderham, een pak salami, een pot pindakaas, 3 pakken melk en sap, een pak hagelslag en een potje pesto voor op de tosti. Genoeg zou je denken, wat achteraf dus niet het geval bleek te zijn. Om 13:00 arriveerden Melanie en Bram en na de lunch gingen we van start met de bestuurstraining.

Op zondag was het tijd om onze ambitieuze ideeën en idealen op papier te zetten en uit te werken in een beleidsplan voor 2012. Ik ging samen met onze voorzitter Leon, een plan maken voor de commissie Zwolle en internationaal. Hannelore en Daan hielden zich bezig met promotie en ledencontact. De conclusie van de eerder gehouden bestuursvergadering was overigens dat de JD Groningen een breder en meer betrokken vereniging moet worden in de stad en in de regio.

Martijn Mulder is Algemeen Bestuurslid en tevens voorzitter van de regionale Commissie Zwolle.

Categorie: Weblog